Blog

Op deze pagina vind je blogs over onderwerpen die te maken hebben met Bikram, Yin en Ghosh yoga. Daarnaast ook onderwerpen die raakvlakken hebben met wat wij op onze yogaschool doen. 

Veel leesplezier. 

 

Er zit copyright op onze artikelen. 

De kracht van de stilte

Vorig jaar heb ik voor het eerst een Vipassana meditatie gedaan. Dat houdt in 10 dagen leven in stilte, en elke dag minimaal 12 uur mediteren. Het was een bijzondere ervaring, die veel nieuwe inzichten heeft gebracht.

Angela Schijf en haar liefde voor Bikram Yoga

In het laatse nummer van het Yogamagazine staat Angela Schijf prominent op de cover. De actrice vertelt over haar liefde voor de Bikram Yoga. 

Sinds 5 jaar beoefent ze regelmatig Bikram Yoga in Antwerpen. De stad waar ze woont met haar gezin. Ze gaat naar de school van Anna Vranova. Een inspirerende lerares die Robert kent van zijn Teacher Training in Acapulco. Anna geeft uitdagende lessen en laat je duidelijk kennis maken met de Bikram Yoga stijl van lesgeven. 

Het team

Bij Bikram Yoga Arnhem wordt alleen les gegeven door gecertificeerde docenten. Al onze Bikram Yoga docenten hebben de officiële Bikram Yoga opleiding gevolgd. Deze opleiding is 500 uur en bestaat uit het leren van de 26 klassieke hatha yogahoudingen die deel uitmaken van de serie en de 2 ademhalingstechnieken. De Bikram Yoga serie is een therapeutische hatha yogaserie. 

VAKANTIE VOORBIJ, geen verwachtingen

Het is nog volop zomer, maar toch worden de dagen al weer iets korter en wacht het werkende bestaan voor velen weer. Misschien ben je ver weg geweest of juist lekker weg in eigen land of thuis gebleven. Een paar weken geen yoga beoefend of juist extra veel lessen gedaan.

De zomer kan een uitdagende periode zijn om juist wel naar de les te komen. Er zijn zo veel andere dingen om te doen. Het is ook een tijd van veel naar buiten gaan. De warmte op zoeken, zomeractiviteiten of juist de koelte van de schaduw.

Ja maar....

Er is altijd een reden om iets niet te doen. Door de jaren heen hebben we veel verschillende redenen gehoord om niet aan een Bikram Yoga les te beginnen.

Regelmatig komen er mensen op de school of bellen ze met de mededeling dat ze interesse hebben in Bikram Yoga. Dat is goed om te horen, zeggen we dan. Kom langs wanneer het schikt en dan begint het. 

Juist yoga lessen volgen met mooi en warm weer

Het is super mooi weer in Nederland. Het lijkt wel of de zomer al is begonnen in mei. Nu kan het zo zijn, dat je gedachten tegen je zeggen, “het is te warm om naar de Bikram Yoga les te gaan.” Juist nu de yoga blijven beoefenen heeft vele voordelen, maar voordat ik ze voor je opsom, eerst terug naar je gedachten. 


State of Mind

Houding overslaan tijdens de les

Regelmatig komen mensen, die net begonnen zijn met Bikram Yoga,  na de les naar de balie met de de mededeling: "dat was een slechte les, ik moest twee houdingen overslaan." Onze reactie is, wat goed dat je een houding hebt overgeslagen. Het gaat er niet om, alle houdingen te doen, maar met welke intentie je de les beoefent. Als je lichaam aangeeft, nu is het genoeg luister daar dan naar.